Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu temizleyip verev şeklinde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ekleyin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile birlikte pişirilir. Yaprak bezelye olarak da bilinir. İlk hasatta toplandığı için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

 

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sucuklu Nohut Yemeği
Vegan Humus
Bakla Kızartması
Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye
Alacatene
Mercimekli Kolakas