Barbunya Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Barbunya Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Barbunya Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip bir taşım kaynatın ve süzün. 
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları kıyın.
  3. Sıvıyağı güveçte kızdırıp soğanları pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  4. Salçayı 2 kaşık suda ezip doğranmış domatesle birlikte ete ilave edin. Hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  5. 5 bardak su, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber, kimyon ve sivribiberleri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak barbunya ve et yumuşayıncaya kadoar pişirin.
  6. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorili ve hafifliği ile yemeklere lezzet katan barbunya pilaki tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi