Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
1417 Tarif       0 Takipçi
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafifliği, ferahlatıcı lezzeti ve sindirimi kolay yapısıyla her sofraya uyum sağlayan terbiyeli yoğurt çorbası tarifi, özellikle geleneksel mutfağı sevenler için vazgeçilmez bir seçenek sunar. Yoğurdun kıvamı ve naneli tereyağın aromasıyla zenginleşen bu terbiyeli yoğurt çorbası tarifi, pratik hazırlanışıyla hem günlük menülerde hem de misafir sofralarında öne çıkar. İster sıcak yaz günlerinde hafif bir öğün olarak, ister kış sofralarında iç ısıtan bir başlangıç olarak keyifle tüketilebilir. Peki; terbiyeli yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Terbiyeli Havuç Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon terbiyeli yoğurt çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon terbiyeli yoğurt çorbası 180 kaloridir.

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Terbiyeli yoğurt çorbası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Yoğurt Alternatifleri

Un Alternatifleri

Pirinç Alternatifleri

Baharat ve Aroma Alternatifleri

Nane yerine:

Pul biber yerine:

Lezzet Katmak İçin Ekstra Alternatifler

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri yıkayıp 1 bardak su ile tencereye alın. Orta ateşte hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını güzelce çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  3. Çırpılan terbiyeyi, tenceredeki pirincin üzerine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu sayede kesilmeden homojen şekilde karışır.
  4. Kalan suyu da ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5–10 dakika daha pişirin.
  5. Tuzunu ekleyin ve kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  6. Küçük bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyin, hafifçe köpürünce çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yoğurt çorbası en lezzetli haliyle sıcakken içilir. Üzerine taze nane veya pul biberli tereyağ gezdirerek sunum yapın.
  • Minik küpler halinde doğranıp fırınlanmış sarımsaklı ekmek veya lavaş cipsleri, çorbaya eşlik etmek için harikadır.
  • Özellikle etli veya yoğun yemeklerden önce mideyi hazırlayan, hafif bir giriş çorbasıdır.
  • Tuzunu biraz azaltarak, içine minik makarnalar ya da minik sebze parçaları ekleyerek çocuklar için besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Yoğurt çorbasını daha sıvı ve hafif yaparak soğuk servis ederek yaz aylarında serinletici bir başlangıç haline getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Terbiyeyi doğrudan kaynar çorbaya dökmek yerine önce çorbadan birkaç kaşık sıcak su alıp terbiyeye karıştırarak ılıklaştırın. Sonra yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  • Terbiyeli karışımı eklerken ve sonrasında çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu sayede yoğurt kesilmez, topaklanmaz.
  • Terbiye karışımını pürüzsüz bir kıvama getirene kadar çırpın. Gerekirse süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Fazla pirinç, çorbayı aşırı koyu hale getirebilir. Hafif dokulu bir çorba için az miktar yeterlidir. Bulgur da alternatif olabilir.
  • Yağı çok kızdırırsanız baharatlar yanar ve acımsı tat verir. Tereyağı erir erimez baharatları ekleyip birkaç saniye içinde ocaktan alın.
  • Bekledikçe çorba koyulaşabilir. Tekrar ısıtırken azar azar sıcak su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi
Köz Sebze Çorbası Tarifi
Mısır unu çorbası Tarifi
Un Çorbası Tarifi
Unsuz Domates Çorbası Tarifi
Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi