Taze Tarhana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Tarhana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Taze Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Aşurelik buğday ve nohutu bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika pişirip kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin. Bir sonraki gün sularını değiştirip hafifçe haşlayın. Aynı tencere içine alıp bol suyla yıkanıp suları süzülmüş yeşil mercimek ve kabuklu kırmızı mercimeği ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta süzülmüş yoğurdun üzerine 1 yumurtayı ilave edin. Ilık su ilave ederek koyu çorba kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. İyice ısınınca bakliyat karışımını ve kıyılmış sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağı tavada ısıtın. İnce kıydığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar hafif kızarınca kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip ateşi kapatın. Karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası