Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
1313 Tarif       0 Takipçi
Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğun domates aromasıyla damağınızı saracak, süt ile yumuşayan dokusuyla içinizi ısıtacak nefis bir lezzet arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Klasik çorbalara şef dokunuşu katmak isteyenler için hazırlanan bu sütlü domates çorbası tarifi, hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. İster öğle yemeğinde hafif bir başlangıç olarak, ister akşam yemeğinde doyurucu bir ara sıcak olarak sunabileceğiniz sütlü domates çorbası tarifi, mutfağınızda denemeye değer en özel tariflerden biri. Peki; sütlü domates çorbası  nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Sarımsaklı Domates Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sütlü domates çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon sütlü domates çorbası 120 kaloridir.

Sütlü Domates Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü domates çorbası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Domates:

Süt:

Tereyağı:

Domates salçası:

Baharatlar:

Su veya Et Suyu:

Sütlü Domates Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencereye alın ve eritin. Ardından unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar, hafif pembeleşinceye dek kavurun.
  2. Salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirin.
  3. Üzerine su veya varsa tavuk/et/sebze suyunu ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın.
  4. Çorba kaynamaya başladığında altını kısıp sütü azar azar ilave edin. Bu sırada sürekli karıştırarak süt kesilmesin.
  5. Tuz ve baharatları ekledikten sonra 5–6 dakika daha kaynatın.
  6. Çorbanız pürüzsüz olsun isterseniz el blenderından geçirebilirsiniz.
  7. Sıcak olarak, üzerine kruton ve fesleğen ile servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Servis kaselerine aldıktan sonra üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilir, peynirin sıcak çorbada erimesini sağlayarak daha doyurucu bir sunum yapabilirsiniz.
  • Küp doğranmış ve fırınlanmış kıtır ekmek parçaları veya sarımsaklı kruton ile çorbanın lezzeti katlanır.
  • Üzerine taze fesleğen, maydanoz ya da kekik yaprakları serpiştirerek ferah bir dokunuş ekleyebilirsiniz.
  • Hafif ekşi ve yoğun lezzetler sevenler için bir tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt ya da bir çay kaşığı krema gezdirilebilir.
  • Sıcak bir tost ekmeği, bazlama ya da zeytinli çörek ile birlikte mükemmel bir öğün olur.
  Püf Noktası
  • Olgun, etli ve kokulu domatesler kullanmak çorbanın rengini ve aromasını doğrudan etkiler.
  • Unu kısık ateşte yakmadan kavurmak, çorbanın kıvamını artırır ve un kokusunu önler.
  • Soğuk sütü doğrudan eklemek yerine biraz ılıtarak dökmek, kesilme riskini azaltır.
  • Un ve süt ile yapılan tariflerde çırpıcı veya blender kullanarak pürüzsüz kıvam elde edebilirsiniz.
  • Domatesin rengine göre salça miktarını ayarlayabilirsin. Fazla kullanırsan çorba ekşi olabilir.
  • Çorbanın altını kapattıktan sonra 1 tutam kuru fesleğen eklersen aroması çok daha yoğun olur.
  • Daha yoğun kıvam istersen süt miktarını azaltabilir veya biraz daha un ekleyebilirsiniz. Açık kıvamlı seversen süt/su oranını artırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır unu çorbası Tarifi
Un Çorbası Tarifi
Unsuz Domates Çorbası Tarifi
Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi