Sebzeli Balık Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Balık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Balık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Riviera zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Kıyılmış soğan ve sarımsak, jülyen doğranmış pırasa, havuç, kabak ve defne yaprağını tencereye ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu ekleyip karıştırın. Un kavrulunca küp kesilmiş balıkları ve karidesleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya bırakın. Balık çorbası kaynadıktan sonra kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, sebze eklenmeden hazırlanan klasik balık çorbasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Balık Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası