Sarımsaklı Domates Çorbası
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Sarımsaklı Domates Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının iç ısıtan lezzetlerinden biri olan sarımsaklı domates çorbası tarifi, klasik domates çorbasına aromatik bir dokunuş kazandırıyor. Hem pratik hem de şifa dolu bu sarımsaklı domates çorbası tarifi, yoğun sarımsak tadı ve kıvamlı yapısıyla sofralarınıza sıcaklık katacak. Taze domates ve baharatların uyumuyla hazırlanan bu çorba, özellikle soğuk günlerde damakta iz bırakacak bir lezzet sunuyor. Peki; sarımsaklı domates çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sarımsaklı domates çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon sarımsaklı domates çorbası 90 kaloridir.

Sarımsaklı Domates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Sarımsaklı Domates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye yağı alın, sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Unu ilave edin, birkaç dakika kavurarak hafifçe rengini değiştirin.
  3. Domates salçasını ekleyin, ardından rendelenmiş domatesleri de ilave edin.
  4. Karışımı 5 dakika kadar kaynatın, sonra sıcak suyu ekleyin.
  5. Tuz, karabiber ve baharatları da ekleyip orta ateşte 10–15 dakika pişirin.
  6. Arzu ederseniz blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  7. Üzerine kaşar peyniri, taze fesleğen veya krutonla servis edin.
  Servis Önerisi
  • Çorbayı mutlaka sıcak olarak servis edin; sarımsağın aroması sıcak çorbada daha belirgin olur.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, taze fesleğen yaprakları veya ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  • Yanında kıtır kruton, sarımsaklı ekmek ya da ince dilimlenmiş baget ekmek servis edebilirsiniz.
  • Kırmızı toz biber ve kekik serperek görsel ve tat olarak zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sarımsağın acılaşmaması için düşük ateşte, hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Unu yeterince kavurmak, çorbanın unlu tadını önler ve kıvamını artırır.
  • Mevsiminde taze, olgun domates kullanırsanız çorbanızın tadı çok daha lezzetli olur.
  • İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek daha kremamsı bir yapıya kavuşturabilirsiniz.
  • Kekik, karabiber ve kırmızı toz biberi damak tadınıza göre ayarlayın; fazla kullanmak çorbanın tadını bozabilir.
  • Eğer çorba çok koyu olursa, sıcak su veya sebze suyu ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Sütlü Enginar Çorbası
Sarımsaklı Ezogelin Çorbası
Tavuklu Mısır Çorbası
Maş Fasulyesi Çorbası
Tereyağlı Soğan Çorbası
Ayran Aşı Çorbası (Videolu)