Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin.

Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin. Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan klasik karnabahar çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası