Muradiye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir. Özellikle kış aylarında tüketilerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Peki, meşhur muradiye çorbası nasıl yapılır? Tarifte kullanacağınız malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı muradiye çorbası tarifi için kolları sıvayalım.

Yaz kış demeden içinizi ısıtacak nefis çorba tariflerine göz atmayı unutmayın. Çorba çeşitleri arasında çok sevilen Fransız usulü soğan çorbası ve kremalı mantar çorbası tarifini de listenize ekleyin.

Muradiye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Muradiye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini küçük küpler şeklinde doğrayın. 15 gr tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun.
  2. Kabak ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su bardağı su ve arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası