Miso Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşatılmış mişo sosu ve dashi ile hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağıyla özdeşleşen bir yemektir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen bu çorba, Japon mutfağının 2 temel çorba çeşidinden biridir. Mevsimsel ve bölgesel özelliklere göre miso çorbasının içerisine eklenen malzemeler değişiklik gösterebilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan'dan lezzetli mi lezzetli miso çorbası tarifine geçebiliriz.

Tayland mutfağından tom kha kai ve Çin mutfağından wonton çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Miso Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Miso Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  • Kobu, miso ve katsubishiyi bir tencereye alarak suyu ilave edin ve kaynattıktan sonra süzün.
  • Süzülen sosu tekrar bir tencereye alın ve tofu ile yosunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan çorbayı servis kaselerine alın ve üzerine yeşil soğan ilave ederek servis edin.

  • 1 Porsiyon Miso Çorbası Kaç Kalori?

    1. Miso çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Ancak içerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri artış gösterebilir.

    Tarif Kategorileri

    Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri Japon Mutfağı Yemekleri Diyet Yemekleri

    Benzer Tarifler

    Zerdeçallı Mercimek Çorbası
    Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
    Terbiyeli Tavuk Çorbası
    Sıkıcık Çorbası
    Bergensk Fıskesuppe
    Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası