Mısırlı Ayran Aşı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısırlı Ayran Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Mısırlı Ayran Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Buğdayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mısır taneleri ve haşlanmış nohutu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tuz ekleyip ılınmaya bırakın.

Yoğurdu su ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırparak çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. İnce kıyılmış nane ilave edip servis yapın.

Mısır
Nişasta açısından zengin beyaz, sarı ya da kızıl taneciklerin, uzun düz yapraklardan oluşan kılıf içinde, bir koçan üzerinde sıralanan lezzetli bir tahıldır mısır. 15. yüzyılda Amerika’da keşfedilen ve daha sonra tüm Avrupa’ya yayılan mısır, dönemin temel gıdası olmuş. Enerji veren lipidler, protidler ve karbonhidrat açısından zengin mısır, bazı esansiyel aminoasitler içermez. Mısır, haşlanmış, közlenmiş, kurulup patlatılarak yenilebildiği gibi ezilerek ve un haline getirilerek de tüketilmektedir. Konserve olarak da taneleri kullanılan mısır, salatalarda, et yemeklerinin yanında garnitür olarak, makarna ve pilavlara karıştırılarak da değerlendirilirken, küçük koçanlarından sirke ve tuzla birlikte turşusu da yapılmakta.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Çorba Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası