Meyaneli Balık Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyaneli Balık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için

Üzeri için

Meyaneli Balık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ve defne yaprağını ekleyip 10 dakika haşlayın. Balıkların kılçıklarını temizleyin. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin. 
  2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine küp doğradığınız soğan, yer elmaları, havuç ve kereviz sapını ilave edip birkaç dakika soteleyin. Suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Sebzeli karışıma, ayıkladığınız balıklar, balık suyu ve baharatları ekleyip kaynatın. Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarılarını bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
  4. Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik balık çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Balık Yemekleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası