Maş Fasulyesi Çorbası
Selin Hıdır
824 Tarif       0 Takipçi
Maş Fasulyesi Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlıklı ve besleyici bir seçenek arayanlar için mükemmel bir alternatif olan maş fasulyesi çorbası, hem lezzeti hem de pratik hazırlanışıyla öne çıkar. Evde kolayca yapabileceğiniz bu maş fasulyesi çorbası tarifi, geleneksel tatları modern dokunuşlarla birleştirir. Eğer hafif ve doyurucu bir yemek arıyorsanız, maş fasulyesi çorbası tarifi tam size göre. Peki; maş fasulyesi çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Maş Fasulye Piyazı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon maş fasulyesi çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon maş fasulyesi çorbası 180 kaloridir.

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Maş Fasulyesi Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maş fasulyesini bir gece önceden suya koyup bekletin, ertesi gün suyunu süzün. Eğer vaktiniz yoksa, sıcak suda 1 saat bekletebilirsiniz.
  2. Tencereye zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  3. Rendelenmiş veya küçük doğranmış havucu ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
  4. Salçayı ekleyip karıştırın, ardından maş fasulyesini tencereye ilave edin.
  5. Üzerine su veya et/tavuk suyunu dökün. Tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp, maş fasulyeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) orta ateşte pişirin.
  7. İsterseniz blender ile biraz çekerek kıvamını artırabilirsiniz.
  8. Üzerine pul biber serpip, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbayı sıcak olarak, üzerine limon dilimi ve taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
  • Yanında sarımsaklı veya sade kızarmış ekmekle sunabilirsiniz.
  • İsterseniz yoğurt veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis yaparak lezzet katabilirsiniz.
  • Kırmızı pul biber ya da tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Maş fasulyesini önceden ıslatmak pişirme süresini kısaltır ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Salça yerine taze domates veya domates püresi de kullanılabilir, daha hafif bir tat için.
  • Çorbayı çok sulu veya çok koyu yapmamaya dikkat edin; kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Pişirme sırasında ara ara karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
  • Sarımsak ve soğanı iyice kavurmak çorbanın aromasını güçlendirir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Çorbalar Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Sütlü Enginar Çorbası
Sarımsaklı Ezogelin Çorbası
Tavuklu Mısır Çorbası
Tereyağlı Soğan Çorbası
Ayran Aşı Çorbası (Videolu)
Sarımsaklı Domates Çorbası