Kremalı Pırasa Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kremalı Pırasa Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kolayca uygulanabilen çorba tarifleri arasında üst sıralarda. Pırasaları 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin ve sebzeleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbayı mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 1 taşım kaynatıp kremayı ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerini krema, Frenk soğanı ve kızarmış ekmekler ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Krema sosu kullanmak istemiyorsanız, sade pırasa çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Pırasalı Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası