Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı, havucu, sarımsağı, mercimeği ve buğdayı geniş bir tencerede iyice kavurun. Suyu ilave ederek ağır ateşte kaynamaya bırakın. Dağılıncaya kadar pişen malzemeleri telle çırparak püre haline getirin. Pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayınca unlu yoğurtlu ve limonlu terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını ısıtın. Kuru nane ve biber salçası ile karıştırarak kaynayan çorbanın üzerine aktarın. Bir taşım daha kaynatın. Çorbayı kaselere aktarıp üzerine kızartılmış patlıcanları ilave ederek servis yapın.

 Dilerseniz, daha farklı şekilde hazırlanan klasik lebeniye çorbasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler Bakliyat Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası