Ispanaklı Yoğurt Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ispanaklı Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Eti tenceyere alıp üzerine 6 bardak su ilave edin. İyice yumuşayana kadar haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerinden tel tel ayırın. Ispanağı incecik doğrayın. Mısırın suyunu süzün.

Yoğurt, un ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Tenceredeki et suyuna azar azar yedirerek ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ispanak, nohut ve yarmayı ilave edip 10 dakika daha pişirin.Mısır, et ve tuzu ekleyip karıştırın.Ocaktan alın.

Milföy kapak için hamurları buzluktan çıkarıp yumuşayana kadar oda ısısında bekletin. Unlanmış zemine alıp hamurları birleştirin. Oklava ile ince açıp çorba kasesi büyüklüğünde 6 yuvarlak hamur kesin. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp bıçağın
ucu ile kafes şekli çizin.

Çörekotu serpip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Tereyağını tavada eritip toz biberi kızdırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine taze soğan saplarını serpiştirin ve tereyağı sosunu gezdirin. Üzerlerini milföylü kapaklarla hafif aralık kalacak şekilde kapatıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Sebzeli Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası