Ispanak Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanağı yıkayıp süzün ve ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak suyu dökün. Et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tel tel ayırın. 
Soğanları ince ince kıyın. Margarini bir tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Tenceredeki tavuk suyunu azar azar döküp karıştırın.
Ispanak, tavuk eti, tuz, karabiber ve limon suyunu kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine pulbiber serpin ve servis yapın.
Şefin Yorumu : ÇORBANIN TUZU FAZLA İSE...
Çorbanın tuzu fazla kaçtıysa endişelenmeyin. İçine iri doğranmış 1-2 patates atıp birkaç dakika pişirin. Daha sonra patatesleri çıkarın. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri Ispanaklı Tarifler Sebzeli Çorbalar Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası