Hamurlu Çorba
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamurlu Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Hamurlu Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorbanın hamuru için, unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve biraz su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin. Tezgaha un serperek hamuru açın. Dikiş yüksüğüyle ya da yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin. Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika sonra nane, pul biber ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası