Gazpacho Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol mutfağına özgü bir çorba çeşidi olan gazpacho, bol malzemelidir ve soğuk bir şekilde servis edilir. Çiğ sebzelerle hazırlanan gazpacho çorbası, dünyaca kabul görmüştür. Özellikle sıcak günlerde serinlemek ve ferahlamak için sık sık tüketilir. Ana malemeleri domates, dolma biberi ve ekmek olsa da, avokadolu, üzümlü, karpuzlu, deniz mahsullü ve piyazlı gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Peki, gazpacho çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, gazpacho çorbası tarifine geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yöresel lezzetlerini sevenler için Japon mutfağından ramen tarifini buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak cennet çorbası ve nefis tutmaç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Gazpacho Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Gazpacho Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle domates, salatalık ve soğanın kabuklarını soyarak iri bir şekilde doğrayın.
  2. Dolmalık biberleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Ardından gelişi güzel bir şekilde doğrayın.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyun. Doğradığınız tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
  4. Ekmek içlerini de iri bir şekilde ufaladıktan sonra mutfak robotuna ekleyin ve püre haline getirin.
  5. Çorba malzemelerini geniş cam bir kaseye ekleyin. Üzerine suyu ilave ederek metal bir çırpıcıyla karıştırın.
  6. Üzüm sirkesi, mayonez, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekledikten sonra malzemeleri karıştırmaya devam edin.
  7. Çorbanın kıvamı koyulaştığında buzdolabına koyarak soğutun. Soğuyan gazpacho çorbasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gazpacho Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Daha yoğun ve pürüzsüz bir çorba elde etmek için, hazırladığınız çorbayı süzebilirsiniz.
  2. Sarımsakların tadını daha yoğun isterseniz yarım bardak suda 2 dakika kaynatın. Ardından soğuk su ile durulayarak çorbaya ekleyebilirsiniz.
  3. Daha önce bahsettiğimiz gibi gazpacho çorbasının birçok farklı çeşidi vardır. Çorbaya yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri ölçülü bir şekilde ekleyebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız çorbayı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Gazpacho çorbasını kruton ekmekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Gazpacho Çorbası Kaç Kalori?

  1. Gazpacho çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 20 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası