Erişte Çorbası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erişte çorbasını, mantar sote, et güveç veya etli bamya eşliğinde sunabilirsiniz.

Erişte Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Erişte Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Salçayı bir çorba kaşığı suyla karıştırın. 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
  2. Salça, domates, tuz kırmızı toz biber, sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
  3. Kaynayan suya erişteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Erişte Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çorbayı yaparken kavurduğunuz una kaşığın ucu ile un eklerseniz çorbanız ve erişteler daha bütün duracak suyu ayrışmayacaktır.
  2. Kullanacağınız erişteyi ev yapımı kullanabilirseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.
  3. Çorbanızı servis ederken bir tutam taze ince kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Akşam Yemeği Yöresel Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası