Ekşili Ve Kıymalı Çorba
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Ve Kıymalı Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Ve Kıymalı Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Et suyunu tencerede kaynatın. Terbiye için, limon suyu, un ve yumurtaları bir kaseye alıp çırpın. Terbiyeye kaynar et suyundan bir kepçe dolusu ekleyin. Karıştırıp tencereye yavaşça ilave edin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Tuzla tatlandırın. Kıymayı tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurup minik köfteler hazırlayın. Köfteleri unlayın ve 30 gr tereyağında kızartın. Kızarttığınız köfteleri yağı ile birlikte çorbaya ekleyin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Salça ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurun. Çorbaya ekleyin. Kuru reyhan ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası