Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
1289 Tarif       0 Takipçi
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğun aroması, besleyici içeriği ve kolay hazırlanışıyla sofraların vazgeçilmezi olan düdüklüde ezogelin çorbası tarifi, zamandan tasarruf etmek isteyenler için adeta kurtarıcı bir seçenektir. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bu geleneksel lezzet, düdüklü tencerede çok daha kısa sürede pişerek aynı yoğunlukta tat verir. Her lokmasında mercimek, bulgur, pirinç ve baharatların uyumuyla ortaya çıkan derin bir lezzet barındıran düdüklüde ezogelin çorbası tarifi, hem doyurucu hem de sağlıklı bir başlangıç alternatifi arayanların favorisi olmaya adaydır. Peki; düdüklüde ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Sarımsaklı Ezogelin Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon düdüklüde ezogelin çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon düdüklüde ezogelin çorbası 120 kaloridir.

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Düdüklüde ezogelin çorbası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kırmızı mercimek yerine:

Bulgur yerine:

Pirinç yerine:

Soğan yerine:

Salça yerine:

Su yerine:

Tereyağı yerine:

Baharatlar için:

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Düdüklü tencereye sıvı yağı alın ve doğranmış soğanı kavurun.
  2. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin.
  4. Üzerine sıcak suyu veya et suyunu ekleyip karıştırın.
  5. Baharatları ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatın.
  6. Tencereniz buhar verdikten sonra kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
  7. Süre dolunca tencereyi dikkatlice açın. Gerekirse blender ile pürüzsüzleştirin.
  8. Üzerine taze nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine kızdırılmış nane veya pul biberli tereyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Yanında limon dilimi ile servis ederek damak zevkine göre ekşilik katabilirsiniz.
  • Kıtır ekmek (kruton) veya köy ekmeği eşliğinde servis edildiğinde doyuruculuğu artar.
  • Yanına turşu, acı biber ya da mevsim salatası çok yakışır.
  • Kalabalık sofralarda küçük kaselerde başlangıç olarak sunulabilir.
  Püf Noktası
  • Mercimek, pirinç ve bulguru iyice yıkayın, böylece çorbanız bulanık olmaz.
  • Düdüklü tencerede süreyi aşmamaya dikkat edin, malzemeler çok dağılırsa çorbanın kıvamı bozulabilir.
  • Kıvamı çok koyu gelirse, açmak için sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Blender kullanmadan önce tenceredeki basıncın tamamen indiğinden emin olun.
  • Çorbanın lezzetini artırmak için su yerine et suyu veya tavuk suyu tercih edebilirsiniz.
  • Baharatları (özellikle nane ve kimyonu) sonradan eklemek, aromalarının daha baskın kalmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Yöresel Çorbalar Sebzeli Çorbalar Pratik Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır unu çorbası Tarifi
Un Çorbası Tarifi
Unsuz Domates Çorbası Tarifi
Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi