Bezelye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Bezelye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası