Avgolemono Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yunan mutfağıyla özdeşleşen avgolemono çorbası, aslında Türk mutfağındaki sebzeli tavuk çorbası ile benzer özellikler gösterir. Yapımında kemikli tavuk budu kullanılır. Havuç, patates ve kereviz gibi sebzelere yer verilir. Kış aylarında tercih edilen bu çorba, barbunya, fasulye gibi farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, Yunanistan usulü avgolemono çorbası tarifine geçebiliriz.

Avgolemono Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Avgolemono Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuk butlarını güzelce yıkayın ve 1 buçuk litre suyun içinde 45 dakika haşlayın.
  2. Daha sonra butları çıkartıp kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün.
  3. Bu esnada soğanları küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda kavurun. 
  4. Üzerine doğranmış patates, kereviz ve havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. 
  5. Tavuk haşlama suyunu tekrar tencereye koyun ve 7 dakika kaynatın.
  6. Didiklenmiş tavukları pirinçle birlikte bu suyun içine atın ve 15 dakika daha pişirin.
  7. Sos için bir kaba yumurta sarısını alıp çırpın ve üzerine limon suyunu ekleyerek güzelce çırpın.
  8. Bir kepçe tavuk suyunu, yumurtalı terbiyeye yavaşça yedirin. Sosun sıcaklığı tutunca tencereye yavaş yavaş dökün. Bu esnada karıştırma işlemini hiç bırakmayın.
  9. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Yunan Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası