Araka Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Araka, bezelyenin bir çeşididir. Bezelye, patates ve soğan ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile çok sevilir. Pürüzsüz bir kıvamda sunulan bu çorba, dereotu ile zenginleştirilir. Aroma katmak için normal su yerine tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, araka çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ot çorbası ve peskütan çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Araka Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Araka Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce doğramış soğan zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Patates ve ardından bezelye de eklenir kavurmaya devam edilir.
  2. Bu aşama da damak tadınıza göre dereotu ekleyebilirsiniz
  3. Su eklenir ve sebzeler pişirilir.
  4. Ardından çorba blendırdan geçirilir, daha pürüzsüz istiyorsanız süzgeçten de geçtikten sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Araka Çorbası Kaç Kalori?

  1. Araka çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 60 kalori değerindedir. Diyet listeleri için de uygundur.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası