Soğuk Baklava

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Son zamanların en moda tatlısı soğuk baklava, Diyarbakır’ın yeni dönem tatlılarından biridir. Aslen güllaçtan esinlenip üretilmeye başlamıştır. Son 2-3 senedir var olan bu tatlı tüm herkesin beğenisini kazanmıştır.

Soğuk Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Soğuk Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufka paketini ikiye bölün. Tepsiye dizerken her katına erittiğiniz sade yağdan her yeri kaplayacak şekilde sürün.
  2. İlk ayırdığınız yufkalar bittiğinde, arasında antep fıstığı serpiştirin.
  3. 2. kata da aynı şekilde sade yağ sürün. Pişirmeden önce kare şeklinde kesin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbeti için; Sütü hafifçe ısıtın. Üzerine şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  6. Eriyen şekerin üzerine kremayı ilave edin ve çektirin.
  7. Hazırladığınız şerbeti, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şerbet soğuk, baklava ise sıcak olmalıdır.
  8. Genelde üzerine kakao ve çikolata serpilse de, ben nesquiki daha çok seviyorum.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri