Yumurta Piyazı Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yumurta piyazı için önce kuru fasulyeyi ve yumurtayı haşlayın. Soğanı ince doğrayıp acısını aldıktan sonra fasulye, yumurta ve maydanozla karıştırın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip nazikçe harmanlayın.

Kuru fasulyeyi ve yumurtayı haşlayın, soğumaya bırakın. Soğanı ince doğrayıp fasulye, yumurta ve maydanozla karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip servis edin.

Malzemeleri hazırlayın

Haşlanmış yumurta, kuru fasulye (haşlanmış), soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu ve tuz.

Fasulyeyi haşlayın

Kuru fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.

Yumurtaları haşlayın

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın, soğuduktan sonra soyup doğrayın.

Soğanı hazırlayın

Soğanı ince ince doğrayın, dilerseniz tuz ile ovup acısını alın.

Malzemeleri karıştırın

Fasulye, doğranmış yumurta, soğan ve maydanozu geniş bir kapta birleştirin.

Sosunu ekleyin

Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip nazikçe karıştırın, servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Piyazın İçine Ne Konur?
  2. Orijinal Piyaz Nasıl Yapılır?
  3. Maş Piyazı Yapmanın Püf Noktaları
  4. 5 Farklı Piyaz Önerisi
  5. Damak Çatlatan Piyaz Yapmanın 8 Altın Kuralı

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?