Yumurta Beyazı İle Ne Yapılır? Yumurta Beyazı İle Hazırlayabileceğiniz 8 Tarif
Yumurta her tarifte kullanılabilen bir besindir. Ancak bazen sarısı ve beyazı ayrı olarak kullanılır. Elinizde fazla yumurta beyazı varsa ya da sadece yumurta beyazı tüketiyorsanız sizlere yumurta beyazı ile yapılan tariflerimizi derledik. İşte, yumurta beyazı ile hazırlanan 8 tarif:

Yumurta her tarifte kullanılabilen bir besindir. Besin değeri oldukça yüksek olduğu için süper besin olarak da söz edilir. Kahvaltılardan tatlılara, tatlılarda köftelere farklı tarifler içerisinde yer alan yumurta bazen bütün olarak kullanılmaz. Bazen sarısı ve beyazı ayrı olarak kullanılır. Elinizde fazla yumurta beyazı varsa ya da sadece yumurta beyazı tüketiyorsanız sizlere yumurta beyazı ile yapılan tariflerimizi derledik. İşte, yumurta beyazı ile hazırlanan 8 tarif:

  1. Acıbadem Kurabiyesi


Hem yumurta hem de yumurta akı kullanılan acıbadem kurabiyesi klasik bir lezzettir. Çay ve kahvelerinizin yanında tüketebilirsiniz. 

  1. Mandalinalı Mini Pavlovalar


Hem şık, hem de hafif bir tatlı olan mandalinalı mini pavlova tarifi ile karşınızdayız. Pavlova, yumurta akı ile hazırlanır. Mevsime göre istediğiniz meyve ile birlikte servis edebilisiniz. 

  1. Sade Marzipan


Özellikle Fransa ve İtalya'da oldukça yaygın olan marzipan, temelinde yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan oluşmaktadır. Sade olarak ya da tatlıların içerisinde kullanılabilir. 

  1. Türk Kahveli Mereng


Ana malzemeleri yumurta akı ve pudra şekeri olan mereng, Fransızca'da 'baiser' ve 'meringue' olarak bilinir. Türk kahvesi ile hazırlayacağınız merengleri kahve yanında servis edebilirsiniz. 

  1. Royal İcing


Royal icing, yumurta beyazı ve şekerle yapılan bir sostur. Bu kremamsı doku, kurabiyelerin üzerinde donarak süslemeye yardımcı olur. Renklendirerek kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz. 

  1. Coco Kurabiye


Hindistan cevizi severlerin favori kurabiyesi kesinlikle cocodur. Çikolata ile birlikte hazırlanan cocoya bayılacaksınız. 

  1. Kallavi Kurabiyesi


Edirne mutfağıyla özdeşleşen kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşiminden oluşur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kallavi kurabiyesinin içinde sadece yumurta beyazı kullanılır.

  1. Makaron


Renkli bisküvilerle hazırlanan makaron, Fransız tatlısı olarak bilinir. Farklı renkler ve aromalar ile hazırlanan makaronlarda sadece yumurta beyazı kullanılır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtalı tarifler
  2. Yumurta kabuklarından protein tozu nasıl yapılır?
  3. Yumurta beyazlarını çırpmadan önce oda sıcaklığında olmalı mı?
  4. Hamurişi ürünlerine sadece yumurta beyazı sürülürse ne olur?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı