Yeşil Mercimek Piştikten Sonra Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişmiş yeşil mercimeği güvenle saklamak için önce oda sıcaklığında en fazla 2 saat bekletmek gerekir. Daha sonra hava geçirmez bir kapla buzdolabına alarak 3–4 gün boyunca tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Uzun süre saklamak isterseniz mercimeği porsiyonlayıp dondurucuda 2–3 ay muhafaza edebilirsiniz. Tüketmeden önce buzdolabında çözdürmek ve kısa süre ısıtmak en iyi sonucu verir.

Pişmiş yeşil mercimeği saklarken önce tamamen soğumasını beklemek önemlidir. Soğuyan mercimeği temiz, kapaklı bir saklama kabına alarak buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Daha uzun ömür için küçük porsiyonlara bölüp dondurmak pratik bir yöntemdir. Tüketeceğiniz zaman çözündürdükten sonra yalnızca bir kez ısıtıp hemen kullanmanız önerilir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Ispanak Yıkanıp Buzluğa Atılır Mı?
Ispanağın Acılığı Nasıl Giderilir?
Ispanak Yemeği Ağızda Neden Değişik Tat Bırakır?
Ispanağa Neden Şeker Konur?
Ispanak Haşlamadan Nasıl Pişirilir?
Türkiye'de 1 Michelin Yıldızlı Olan Restoranlar Hangileri? İşte Liste ve Adresleri