Yemeğin Salçası Nasıl Ayarlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yemeğin salçasını ayarlamak, hem lezzet hem de kıvam açısından çok önemlidir. Salça miktarını ve kullanımını doğru ayarlamak için ise bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Peki; yemeğin salçası nasıl ayarlanır?
Yemeğin Salçası Nasıl Ayarlanır?

Her yemeğin bir ruhu, bir karakteri vardır. Bu karakteri belirleyen en önemli malzemelerden biri ise hiç kuşkusuz salçadır. Ne fazla olmalı, ne de eksik; tam kararında olduğunda yemeğe hem renk katar hem de damakta unutulmaz bir tat bırakır. Peki; yemeğin salçası nasıl ayarlanır? İşte yanıtı.

salça

Salça Ayarı Nasıl Yapılır?

Ne Tür Salça Kullanıyorsunuz?

  1. Domates salçası: Daha hafif, tatlımsı bir aroma verir.
  2. Biber salçası: Daha yoğun, tuzlu ve acıya yakın bir lezzeti vardır.
  3. Genelde yarı yarıya kullanmak dengeli bir tat verir.

Yemeğin Türüne Göre Miktar

  1. 1-2 kişilik yemek: 1 yemek kaşığı salça yeterli olur.
  2. 4-6 kişilik yemek: 1,5 – 2 yemek kaşığı salça idealdir.
  3. Yoğun kıvamlı yemekler (örneğin kuru fasulye): Biraz daha fazla konabilir.

Salça Önce Yağda Kavrulmalı

Salçayı direkt suya katmak yerine biraz sıvı yağda kavurmak, acılığını alır ve lezzetini ortaya çıkarır. 1-2 dakika kısık ateşte kavurmak yeterli olur.

Tadı Kontrol Edin

Salçayı ekledikten sonra biraz pişirip tadına bakın. Gerekirse az az ekleme yapın. Çünkü fazla salça yemeği acılaştırabilir veya tadını bastırabilir.

Su Miktarıyla Dengeli Olmalı

Salça eklendikten sonra yemeğe eklenecek su miktarı, salçanın kıvamını etkiler. Az su + çok salça = yoğun sos. Çok su + az salça = sulu ama renksiz.

İpucu: Eğer yemeğinizin rengi soluk olduysa ama tadı iyiyse, çok az salçayı azıcık suda eritip sonradan da ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Salça Hangi Yağ İle Kavrulur?
  2. Önce Un Mu Kavrulur Salça Mı?
  3. Yemek Yaparken Salça Kaç Dakika Kavrulur?
  4. Yemekteki Salça Ekşiliği Nasıl Giderilir?
  5. Yemeğe Salça Ne Zaman Konur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?
Aysberk Salatası Nasıl Yapılır?
Zehirli Sandılar, Şimdi Vazgeçilmez: Domatesin Kırmızı Yolculuğu
Soslara Kıvam Veren Malzemeler Nelerdir?
Kesme Tahtası Renk Kodu Rehberi
Teflon Tava Çizilirse Neden Tehlikeli Olur?