Yayla Çorbası Koyu Olursa Nasıl Açılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yayla çorbası koyu olduğunda kıvamı açmak için sıcak su veya et suyu eklenir. Eklenen sıvının mutlaka sıcak olmasına dikkat edilir ve soğuk su kullanılmaz. Sıvı ilavesi sırasında çorba kısık ateşte tutulur ve sürekli karıştırılır. Bu şekilde çorbanın kıvamı dengelenir ve lezzeti korunur.

Yayla çorbasının koyu olduğu fark edildiğinde kıvamı dengelemek için sıcak sıvı ilavesi yapılır. Sıvı eklenirken çorbanın kesilmemesi için yavaş hareket edilir. Kısık ateşte karıştırılarak homojen bir yapı elde edilir. Bu işlem sayesinde çorbanın yoğunluğu azaltılır ve daha akışkan bir hâl sağlanır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

16 Aralık Masterchef All Star 2. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Patates Püresi Hazırlarken Yapılan 6 Hata
Kurabiye Hamuru Neden Dağılır?
Hanımağa Çorba İçine Ne Var?
Semsek Yaparken Bilmeniz Gereken 6 Püf Noktası
Kazandibinin Pişip Pişmediğini Anlamanın 5 Yolu