Yağ Çekmeyen Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yağ çekmeyen karnabahar kızartması için önce karnabaharı çiçeklerine ayırıp iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın, böylece yağ çekmesini önlemiş olursunuz. Ardından un, tuz ve baharat karışımına bulayıp fazla unu silkeleyin; mısır unu eklemek çıtırlığını artırır. Tavayı iyice ısıtın ve az yağla karnabaharları tek sıra halinde pişirin, arada çevirerek her tarafın eşit kızarmasını sağlayın. Kızaran karnabaharları kağıt havlu üzerine alın, fazla yağı emsin ve sıcak olarak limon veya yoğurt sosla servis edin.

Karnabaharı küçük parçalara ayırıp iyice kurulayın, böylece kızartırken fazla yağ çekmez. Üzerine baharatlı un karışımı bulayıp hafifçe kaplayın, böylece çıtır bir doku elde edersiniz. Orta ateşte az yağ kullanarak karnabaharları her tarafı eşit şekilde kızarana kadar pişirin. Pişen karnabaharları kağıt havlu üzerinde dinlendirip, sıcak servis edin ve isteğe göre sos ile tatlandırın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı