Üzüm Sirkesi Yapılırken İçine Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Üzüm sirkesi yaparken olgun üzüm, su ve şeker kullanılır. Fermantasyonu başlatmak için sirke anası ya da doğal maya eklenir. Karışım, hava alacak şekilde üzeri bezle kapatılarak mayalanmaya bırakılır.

Üzümler önce ezilerek suyunun çıkması sağlanır. Bu su, şeker ve su ile karıştırılır, ardından sirke anası eklenir. Karışım, serin ve karanlık bir yerde birkaç hafta bekletilerek sirkeye dönüşür.

Olgun üzüm

Tercihen tatlı ve aromatik çeşitler.

Su

Üzüm suyunu seyreltmek için.

Şeker

Fermantasyonu desteklemek için, isteğe bağlı.

Sirke anası veya doğal maya

Fermantasyon için.

Temiz cam veya seramik kap

Fermantasyon kabı olarak.

Hava almasını sağlayan bez veya tülbent

Kapak yerine, hava alması için.

Şunlara da göz atın:

  1. Yeşillikler Neden Sirkeli Suda Bekletilir?
  2. Semizotu Sirkeli Suda Bekletilir Mi?
  3. Salataya Hangi Sirke Daha İyi Olur?
  4. Balzamik Sirke Salataya Ne Kadar Konur?
  5. Balzamik Sirke Yerine Ne Kullanılabilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak