Turşunun gevrek kalması için kaynar su yerine soğuk suyla kurulması önemlidir. Fermantasyonu desteklemek için içine nohut veya bol sarımsak eklenebilir. Tuz oranı doğru ayarlanmazsa turşu kısa sürede yumuşar.
Az tuz turşunun yumuşamasına neden olur. Genelde 1 litre suya 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu idealdir.
Sofra tuzu yerine iri taneli, katkısız kaya tuzu tercih edin.
Taze ve diri sebzeler turşuda daha uzun süre sert kalır.
Hem koruyucu etkisi vardır hem de sebzelerin sertliğini korur.
Geleneksel yöntemlerde bir-iki nohut veya bol sarımsak, fermantasyonu destekleyip turşuyu sertleştirir.
Sıcak su sebzeleri haşlayıp yumuşatır.
Aşırı sıcak, turşunun bozulmasına ve yumuşamasına sebep olur.
Şunlara da göz atın:
Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmak Lazım?