Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmak Lazım?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Turşunun bozulmaması için kavanoz ve malzemelerin temiz olmasına, tuz ve sirke oranının doğru olmasına dikkat etmek gerekir. Sebzelerin tamamen salamura içinde kalmasını sağlamak ve hava temasını önlemek bozulmayı engeller. Ayrıca turşuyu serin ve karanlık bir yerde saklamak, dayanıklılığını artırır.

Turşu hazırlanırken taze ve sağlam sebzeler kullanılmalıdır. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılmalı ve turşu tamamen sıvı içinde kalmalıdır. Oda sıcaklığında kısa süre beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza etmek önemlidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak