Turşu Kurmak İçin Gerekli Malzemeler Neler?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Turşu kurmak için sebzeler (salatalık, lahana, havuç, biber vb.), salamura hazırlamak için su, kaya tuzu ve sirke gerekir. İsteğe bağlı olarak limon tuzu, sarımsak ve çeşitli baharatlar eklenebilir. Aromayı zenginleştirmek için maydanoz, dereotu veya kereviz sapı da kullanılabilir.

Turşu yapımında en önemli malzemeler sebze, tuz, sirke ve sudur. Lezzetini artırmak için sarımsak, limon tuzu ve baharatlar eklenebilir. Ayrıca maydanoz veya kereviz yapraklarıyla aroma katmak mümkündür.

Sebzeler (isteğe göre çeşitlendirilebilir):

  1. Salatalık
  2. Havuç
  3. Lahana
  4. Biber (acı ya da tatlı)
  5. Yeşil domates
  6. Karnabahar
  7. Sarımsak

Salamura için:

  1. Su (temiz içme suyu, tercihen kaynatılıp soğutulmuş)
  2. Tuz (kaya tuzu ya da turşuluk iri tuz, iyotlu olmamalı)
  3. Sirke (üzüm veya elma sirkesi)
  4. Limon tuzu (opsiyonel, turşunun bozulmaması ve kıtır kalması için)

Aroma için (isteğe bağlı):

  1. Maydanoz sapı
  2. Dereotu
  3. Kereviz sapı veya yaprağı
  4. Defne yaprağı
  5. Hardal tohumu

Şunlara da göz atın:

  1. Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo
  2. Turşunun Yumuşamaması İçin Ne Yapmak Gerekir?
  3. Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmak Lazım?
  4. Bozulmayan Turşu Suyu Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak