Top Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Top biber turşusunun çıtır kalması için biberlerin saplarını koparmadan birkaç yerinden delmek önemlidir. Salamurada mutlaka kaya tuzu ve limon tuzu kullanmak hem lezzeti dengeler hem de bozulmayı önler. Turşuyu serin ve karanlık yerde bekletip açtıktan sonra buzdolabında saklamak uzun ömürlü olmasını sağlar.

Top biber turşusu yaparken biberleri delip salamuraya daha iyi işlemesini sağlamak çıtırlığını korur. Doğru tuz oranı ve nohut ya da limon tuzu eklemek hem lezzeti hem de dayanıklılığı artırır. Kavanozları serin ve karanlıkta bekletmek, turşunun olgunlaşmasını ve uzun süre taze kalmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak