Taze rezene çiğ olarak atıştırılabilir veya salatalara eklenebilir. İnce doğranmış rezene çorbalara ve yemeklere hafif aroma katar. Ayrıca turşu ve mezelerde garnitür olarak da kullanılabilir.
İnce ince doğranmış rezene sapları ve yaprakları, yeşil salatalara tatlımsı bir aroma ve çıtırlık katar.
Rezene sapların�� dilimleyip tuz veya limonla çiğ olarak tüketebilirsiniz; hafif anason tadı ile ferahlatıcıdır.
Rezene yapraklarını elma, havuç veya portakal gibi meyvelerle blenderdan geçirerek sağlıklı içecekler hazırlayabilirsiniz.
İnce doğranmış rezene, sebze çorbalarına veya fırın yemeklerine hafif tatlımsı bir aroma verir.
Rezene dilimleri turşu veya zeytinyağlı mezelerde garnitür olarak kullanılabilir, hem lezzet hem renk katar.
Şunlara da göz atın: