Tavuk Tantuni Önce Haşlanır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk tantuni için tavuk etini önce haşlayın ve ince ince doğrayın. Tavada yağ ve baharatlarla soteleyip biraz tavuk suyu ekleyerek lezzetlendirin. Lavaşın içine koyup soğan, maydanoz ve isteğe göre domatesle servis edin.

Tavuk etini haşladıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Sacda ya da tavada baharatlarla harmanlayarak soteleyin. Lavaş ekmeğe doldurup yanında soğan ve yeşilliklerle ikram edin.

Haşlayın

Tavuk göğsünü veya bagetleri haşlayın.

Doğrayın

Haşlanan eti ince ince, küçük parçalar halinde do��rayın.

Soteleyin

Tavada yağ ile birlikte biber, baharat (kimyon, pul biber, karabiber, tuz) ekleyerek kavurun.

Islatın

Biraz tavuk suyu ekleyerek etin yumuşak ve sulu kalmasını sağlayın.

Servis edin

Lavaş ekmeğin içine koyun, soğan, maydanoz ve isteğe göre domatesle servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Tantuni Yaparken İçine Ne Konur?
  2. Tavuk Tantuni Pişirmenin Tüyoları
  3. Tavuk Tantuni Evde Nasıl Yapılır, Sosu Nasıl Olmalı?
  4. Evde Tantuni Yapmanın En Kolay Yolu ve Saklama İpuçları

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak