Tavuk Marine Sosu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk marine sosu, tavuğun lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Genellikle zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlar karıştırılarak hazırlanır. Tavuğu bu sosla birkaç saat bekletip ardından pişirmek yeterlidir.

Tavuk marine sosu, tavuğa derin bir aroma kazandırır. Sos genellikle yoğurt veya sirke gibi yumuşatıcılarla hazırlanır. Marine edilen tavuk, ızgara veya fırında daha lezzetli pişer.

Malzemeler

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 2 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı, tavuğu yumuşatır)
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  5. 1 tatlı kaşığı kararbiber
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı kekik veya fesleğen
  8. 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke

İsteğe göre; acı seviyorsanız pul biber veya hardal da ekleyebilirsiniz.

Yapılışı

Küçük bir kasede zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve baharatları karıştırın. Tavuğu (parçalar halinde veya bütün) bu karışıma bulayın. Streç filmle sarıp buzdolabında en az 1 saat, ideal olarak 4–6 saat bekletin. Marine edilmiş tavuğu ızgara, fırın veya tavada pişirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Tavuk Çevirme Sosu Nasıl Hazırlanır?
  2. En Güzel Tavuk Döner Terbiyesi Nasıl Yapılır?
  3. Hatay Usulü Tavuk Dürüm Sosu Nasıl Yapılır?
  4. Tavuk Döner Sosunda Ne Var?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Muz Nasıl Olgunlaştırılır?
Gaziantep’in Beyranı Dünya Sıralaması'nda!
Somon Balığı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Tek Şey Rengiymiş
Pankek Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
Zeytinin Acılığını Alan 5 Etkili Yöntem
Pankek Hamuruyla Waffle Hamuru Aynı Mı?