Tavada 5 Dakikada Waffle Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hamuru karıştırırken pürüzsüz bir kıvam elde etmek, topaklanmayı önler ve tavada hızlı pişmeyi kolaylaştırır. Tava çok sıcak olmamalı, yoksa waffle’ın dışı yanarken içi çiğ kalabilir. Hamuru dökerken kalınlığını eşit tutmak, waffle’ın her tarafının aynı sürede pişmesini sağlar. Pişen waffle’ı birkaç dakika dinlendirmek, içinin de tam olarak oturmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Tavada 5 dakikada waffle yapmak için hamurun kıvamı çok önemli; ne çok yoğun ne de çok akışkan olmalı, kaşıkla akışkan ama toparlanan bir kıvam idealdir. Tavanın yapışmaz ve orta ateşte ısıtılmış olması gerekir, üzerine hafifçe tereyağı veya sıvı yağ sürmek hamurun yapışmasını önler ve altının eşit pişmesini sağlar. Hamuru döktükten sonra kapağı kapatmak pişmenin her tarafına eşit dağılmasını sağlar ve yaklaşık 3-5 dakika içinde altın rengi oluştuğunda çevirmeye hazır olur. Pişen waffle’ı spatula ile dikkatlice çıkarıp hemen servis etmek lezzetini artırır, üzerine meyve, çikolata veya bal ekleyerek sıcak ve çıtır dokusunu koruyabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde