Tartolet Margarinle Olur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartolet tereyağı yerine margarinle de yapılabilir. Margarin hamura daha nötr bir tat ve biraz daha yumuşak bir doku verir. Hamurun yayılmaması için buzdolabında dinlendirmek önemlidir.

Margarin, tereyağına göre daha ekonomik bir alternatiftir. Pişirme sırasında hamurun formunu korumasına dikkat etmek gerekir. Margarinle yapılan tartoletler hafif ve kolay şekil verilebilir olur.

Hamur kıvamı

Margarin, tereyağına göre biraz daha yumuşak yapıdadır; bu yüzden hamuru yoğururken elini fazla ısıtmamaya dikkat edin.

Tat farkı

Tereyağı daha aromatik bir lezzet verir, margarinle yapılan tartoletlerde tat biraz daha nötr olur.

Pişirme

Margarinle yapılan hamurlar daha çabuk yayılabilir; bu yüzden hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Kullanım oranı

Tereyağı yerine aynı oranda margarin (1:1) kullanabilirsiniz; ek sıvı eklemene gerek yoktur.

Şunlara da göz atın:

  1. Tartolet Kalıbı Yağlanır Mı?
  2. Tartolete Kabartma Tozu Konur Mu?
  3. Tartoletin Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?
  4. Tart ile Tartolet Arasındaki 5 Fark

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak