Tartolet Hamuru Kaç Derecede Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartolet hamuru, genellikle 175–180 °C fırında pişirilir ve altın rengi alana kadar süreyi takip etmek önemlidir. Hamurun tabanına çatalla delikler açmak, pişerken kabarmasını önler. Pişen tartoletler, kalıptan çıkarılmadan önce biraz soğutulmalıdır.

Tartolet hamuru, ince veya kalınlığına göre farklı sürelerde pişirilebilir. Ön pişirme, dolgu eklenmeden önce hamurun sertleşmesini sağlar. Pişirme sırasında fırın sıcaklığının sabit tutulması, hamurun eşit şekilde pişmesini garanti eder.

Fırın önceden ısıtılır

Genellikle 175–180°C ideal sıcaklıktır.

Hamur kalıbı hazırlanır

Hamur tart kalıplarına yerleştirilir, tabanına çatalla delikler açılır (hava kabarcıkları için).

Ön pişirme (isteğe bağlı)

Tartoletlerin dolgudan önce biraz sertleşmesi için 10–15 dakika ön pişirme yapılabilir.

Dolguyla birlikte pişirme

Dolgu eklendiyse, tartoletler genellikle 180°C’de 20–25 dakika pişirilir, kenarlar altın rengi olana kadar.

Soğutma

Fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarmadan biraz soğutulur; tamamen soğuduktan sonra servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Tartolet Üstüne Ne Konur?
  2. Tartolet Margarinle Olur Mu?
  3. Tartolet Kalıbı Yağlanır Mı?
  4. Tartolete Kabartma Tozu Konur Mu?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak