Tarhana Nasıl Saklanır?
Tarhana nasıl saklanmalıdır? Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Bozuk tarhana yenir mi? İşte, evde tarhana saklama yöntemleri:

Tarhana, Türk mutfağının en sevilen çorba çeşitlerinden biridir. Yaz aylarında hazırlanan tarhanalar, kış için saklamaya uygun hale getirilir. Besin değeri yüksek olan tarhana, İç Anadolu Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Tarhana, doğru koşullar sağlandığında uzun süre bozulmadan saklanabilir. Ancak bozulduktan sonra kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Tarhana, hazır olarak satın alınacaksa mutlaka kaliteli olmalıdır. Aksi takdirde kısa sürede bozulmalar gerçekleşebilir.




Tarhana Nasıl Saklanır?


  1. Tarhana, cam kavanozda saklanmalı ve kapağı hava almayacak şekilde kapatılmalıdır.
  2. Kavanoz yerine bez torbalar da tarhanayı saklamak için uygundur. Ancak plastik poşetler tercih edilmemelidir.
  3. Eğer bez torba kullanılacaksa, hava almayacak şekilde ağzı kapatılmalı veya bağlanmalıdır.
  4. Tarhananın havayla temas etmesi, raf ömrünü kısaltır.
  5. Doğrudan güneş ışığı alan yerlerden ve sıcak ortamlardan (ocak, doğalgaz) uzak tutulmalıdır.
  6. Bunun yerine serin, karanlık ve kuru yerlerde muhafaza edilmesi gerekir. Evinizde kiler varsa, tarhanayı kilerde saklayabilirsiniz.
  7. Bu koşullar yerine getirildiğinde, toz tarhana 1 yıla kadar muhafaza edilebilir.




Tarhananın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?


  1. Tarhana, rutubet kokuyorsa ve kötü bir koku yayıyorsa bozulmuş demektir.
  2. Tarhananın rengi turuncudan siyaha dönmeye başladıysa, böceklenmiş olma ihtimali yüksektir ve kullanılmamalıdır.
  3. Tarhananın tadı çok ekşiyse ve her zamankinden farklıysa bozulmuş olabilir.
  4. Tarhananın içinde küçük böcekler varsa, kesinlikle kullanılmamalıdır.
  5. Bozulmuş tarhanayı tüketmek, gıda zehirlenmesi başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.


Tarhana Çorbası Nasıl Saklanır?


Tarhana çorbası, tencereyle birlikte buzdolabına konulabilir. Tencerenin kapağı mutlaka kapatılmalıdır. Buzdolabında bekletme süresi maksimum 2 gündür. Tekrar pişirmek için, ocağa alarak ısıtmanız yeterlidir. Ancak bir kez ısıttıktan sonra tekrar buzdolabına koymayın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Şeker nasıl saklanır?
  2. Kefir mayası nasıl saklanır?
  3. Ayçiçek yağı nasıl saklanır?
  4. Dereotu nasıl saklanır?
  5. Un nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan