Sütlaç daha yoğun olsun istiyorsan pirinci önceden biraz haşlayabilirsin. Pişirme sırasında karıştırmayı ihmal etmemek topaklanmayı önler ve kıvamı eşit dağıtır. Fırında kısa bir süre üzeri kızarana kadar pişirmek de sütlaca ekstra koyuluk katar.
1 litre süt için ½ su bardağı yerine ¾ su bardağı pirinç kullanmak, sütlacın kıvamını daha yoğun yapar.
1 tatlı kaşığı buğday nişastasını az sütle açıp sonradan karışıma eklemek, sütlacın koyulaşmasını sağlar.
Pirinçler iyice özleşene kadar yavaş yavaş pişirmek, kıvamın doğal olarak koyulaşmasına yardımcı olur.
Sütlaç oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletilirse, nişasta ve pirinç suyu çeker ve kıvamı daha da yoğunlaşır.
Şunlara da göz atın:
1 Litre Süte Sütlaç İçin Ne Kadar Şeker Konur?
Nişasta Yoksa Sütlaç Nasıl Koyulaşır?