Sütlacın Koyu Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sütlacın koyu olması için pirinç oranını biraz artırabilir ve nişasta ekleyebilirsin. Kısık ateşte uzun süre pişirmek kıvamını doğal olarak yoğunlaştırır. Ayrıca sütlacı buzdolabında birkaç saat dinlendirmek, daha tok bir kıvam elde etmene yardımcı olur.

Sütlaç daha yoğun olsun istiyorsan pirinci önceden biraz haşlayabilirsin. Pişirme sırasında karıştırmayı ihmal etmemek topaklanmayı önler ve kıvamı eşit dağıtır. Fırında kısa bir süre üzeri kızarana kadar pişirmek de sütlaca ekstra koyuluk katar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak