Sütlaca az miktarda tuz eklemek, tatların daha belirgin olmasını sağlar. Tuz, sütlacın kremamsı ve zengin bir lezzet kazanmasına yardımcı olur. Ayrıca pişirme sırasında kıvamın daha düzgün olmasına katkıda bulunur.
Az miktarda tuz, sütlacın tatlılığını daha belirgin ve dengeli hale getirir. Tuz, tatlıları öne çıkaran doğal bir tat düzenleyicidir.
Tuz, sütün doğal aromasını ve lezzetini artırır; sütlaca daha zengin ve kremamsı bir tat kazandırır.
Tuz, sütteki proteinlerin yapılaşmasını hafifçe etkileyerek sütlacın çok fazla kesilmesini önler ve kıvamın daha düzgün olmasına yardımcı olur.
Şunlara da göz atın:
1 Litre Süte Sütlaç İçin Ne Kadar Şeker Konur?
Nişasta Yoksa Sütlaç Nasıl Koyulaşır?