Sütlaç Yaparken Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan sütlaç, pirincin sütle buluşup şekerle tatlandırılmasıyla ortaya çıkar. Ancak sütlaç yaparken tencerenin dibinin tutmamasına dikkat edilmesi gerekir.

Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Özellikle hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan bu lezzet, pirincin sütle buluşup şekerle tatlandırılmasıyla ortaya çıkar. Yüzyıllardır sofralarımızda yer bulan sütlaç, bayramlardan günlük sofralara kadar geniş bir kültürel geleneğe sahiptir. Sütlaç yaparken tencerenin dibi tutması, en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Çünkü süt yüksek ısıyla uzun süre kaynadığında kolayca taşar, dibine tutar ve tatlının hem kokusunu hem de lezzetini bozabilir.

''Sütlaç yaparken şekeri ne zaman atılır, fırında sütlacın püf noktaları ve fırında sütlacın kızarması için ne yapılmalı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Sütlaç Yaparken Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Sommelier, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?