Su böreği suyuna tuz atmak, hamurun daha lezzetli ve aromalı olmasını sağlar. Tuz, haşlama sırasında hamurun yumuşak kalmasına da yardımcı olur. Eğer iç harç yeterince tuzluysa, suyu tamamen tuzsuz kullanmak da mümkündür.
Su böreği hamuru ha��lanırken, suya biraz tuz eklemek hamurun lezzetini artırır.
Böreğin peynirli ya da lorlu iç harcı zaten tuz içeriyorsa, suya tuz miktarını hafif tutabilirsiniz.
Hamuru uzun süre haşlayacaksanız, tuz eklemek hem lezzet hem de dokuyu koruma açısından faydalıdır.
Genelde 1 litre suya 1 çay kaşığı kadar tuz yeterli olur, fazla tuz hamuru sertleştirebilir.
Tuz kullanmak istemezseniz, haşlama suyuna az miktarda zeytinyağı ekleyerek hamurun daha yapışmaz ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın: