Fansız fırın, balığın lezzetini ve dokusunu korumasını sağlar. Fanlı fırın ise balığın dışını eşit şekilde kızartır ve daha hızlı pişirir. İçinin yumuşak kalmasını istiyorsanız fansız fırın tercih etmek daha iyidir.
Sıcak hava dolaşımı sağlar, balığın dışı daha hızlı kızarır ve çıtır bir yüzey elde edilir.
Isı daha yavaş ve eşit dağılır, balık daha nemli ve yumuşak kalır.
Eğer içinin sulu kalmasını istiyorsanız fansız pişirmek daha uygundur.
Hafif kızarmış ve kabuklu bir sonuç istiyorsanız fanlı fırın avantajlıdır.
Fanlı fırınlarda pişirme süresi yaklaşık %10–20 daha kısadır, fansız fırında biraz daha uzun tutulmalıdır.
Şunlara da göz atın: