Soğanın Gözümüzü Yakmaması İçin Ne Yapmalıyız?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğan doğrarken göz yanmasını önlemek için soğanı önceden soğutabilir, keskin bıçak kullanabilir ve kök kısmını en sona bırakabilirsin. Ayrıca mutfakta hava akımı sağlamak ya da koruyucu gözlük takmak da etkilidir. Bu basit önlemler, göz yaşarmasını büyük ölçüde azaltır.

Soğan doğrarken çıkan gazların gözleri yakmasını önlemek için soğanı buzdolabında bekletebilirsin. Kesim sırasında keskin bıçak kullanmak ve kök kısmı en son kesmek gaz miktarını azaltır. Fan veya aspiratör ile havalandırma yapmak da göz yaşarmasını önlemeye yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak